taller de cuina: cake de carbassa

CAKE DE CARBASSA
Pastisseria Forneret de Torrelles de Llobregat

Ingredients:
3 ous sencers
250 gr. de sucre
200 cc d'oli d'oliva
200 cc de llet
250 gr. de farina
15 gr. de llevat en pols (Royal)
1 pell de llimona ratllada
250 gr. de carbassa

Preparació de la carbassa:
Pelar i treure llavors. Trossejar en daus com patates fregides.
Posar en un pot cobert d'aigua amb 50 gr. de sucre. Bullir durant 7 minuts.
Escórrer i refredar.

Preparació:
Batre els ous amb 200 gr. de sucre fins que quedi ben barrejat
Abocar la llet, l'oli i les ratlladures de llimona. Batre-ho bé.
Abocar la farina barrejada amb el llevat en pols (Royal). Batre bé. Afegir la carbassa.
Posar-ho en una plata untada de mantega o folrada de paper alumini o impermeable.
Coure a 175-180 graus durant 30 minuts.
Comprovar que al centre estigui cuit clavant un escuradents de fusta que ha de sortir net.
Deixar refredar. Millor menjar-lo a l'endemà.

Tornar al menú

PASTÍS DE CARBASSA per Isabel Barberà. Colònia Güell

Ingredients:
200 grs. de farina
100 grs. de mantega
150 grs. de sucre
1 gotim de raïm (no massa petit)
2 llimones (optatives)
carbassa (la quantitat que vulgueu)
1 got de vi blanc

Elaboració:
Fer una massa amb la farina, la mantega, 100 grs. de sucre i la pela d'una llimona ratllada, deixar reposar mitja hora en un lloc fresc.

Treure la pela i les llavors de la carabassa, tallar-la a daus, posar-la en una cassola, remullar-ho amb vi, afegir 50 grs. de sucre, el raïm pelat i sense llavors, si es vol la pela de llimona ratllada, fer que cogui 20/25 minuts.

Folrar amb la massa un motllo untat amb mantega, abocar la barreja de carabassa i raïm, posar el motlle al forn calent a temperatura mitja/alta durant 35 minuts aproximadament, un cop cuit es treu del forn i se serveix calent, també es pot deixar refredar i servir-lo a temperatura ambient.

Es millor desenmotllar aquest pastís quan encara és calent perquè no s'enganxi ni es trenqui en treure'l.

Tornar al menú

GALETES DE CARBASSA
Escola Bressol Municipal "La Cuca Fera". Tona. Osona

Ingredients:
3 ous
4 cullerades de mantega
10 cullerades de sucre moreno
10 cullerades de farina
½ got de puré de carbassa
panses remullades

Elaboració:
Barrejem la mantega amb el sucre, seguidament afegim els ous i el puré. Després d'aconseguir una pasta ben homogènia afegim la farina i remenem. Estenem la pasta fent una capa ben prima i amb motlles anem marcant les galetes. Les posem al forn a 180º de 8 a 12 minuts aproximadament.

Tornar al menú

Darrera modificació: divendres, 6 febrer 2015, 17:01